Corona Minecraft Server

De Corona Minecraft Server

Drastische maatregelen worden momenteel genomen om het Corona-virus onder controle te krijgen. Helaas kunnen wij als studentenvereningen ook geen activiteiten organiseren wegens het risico op besmetting. Maar daar hebben we iets op gevonden. Het virus kan zich niet overdragen over het internet, dus laten we daar dan maar gebruik van maken. WiNA, Slavia, VBK en GBK slaan de handen in elkaar en presenteren daarom: de Corona Minecraft Server. Een leuke survival wereld waar al onze studenten rustig kunnen vertoeven.

Serverinformatie

De server loopt op Vanilla Minecraft 1.15.2 en kan bereikt worden via het serveradres: gaming.wina-gent.be. Momenteel staat er een maximum spelersaantal van 100 spelers op. Wanneer er problemen zijn op de server kan men altijd één van de serveradmins raadplegen. Deze zijn Robin Vande Vyver (SCUDO_Charlie) en Louie Desloover (Foodlewackle).

Whitelist

De server zal worden beveiligd via een whitelist. Alle leden, dus ook ongedoopten, van de deelnemende kringen zijn toegelaten op deze whitelist te komen. Om alles vlot te laten starten zullen er twee momenten zijn wanneer de server open is voor iedereen: vrijdag 13 maart tussen 17 uur en 22 uur en dan ook zaterdag 14 maart tussen 13 uur en 16 uur. Op deze momenten zullen we dan spelers toevoegen aan de whitelist. Spelers die op deze momenten niet meteen kunnen online komen, kunnen hun Minecraft gamertag doorsturen naar gaming@wina-gent.be met vermelding van de kring. Deze worden dan zo snel mogelijk ook toegevoegd aan de whitelist.

Corona all over again

Aan iedereen die dacht op de server veilig te zijn voor het Corona-virus, onze excuses, want ook op Minecraft begint het virus zich te verspreiden! We volgen de situatie op de voet op en communiceren meer informatie wanneer de eerste besmettingen bevestigd worden.

Klik hier voor een actuele stand van zaken omtrend het Corona-virus.