WiNA's Online Schaaktornooi 2020

WiNA's Online Schaaktornooi 2020

Van maandag 23 maart tot zondag 29 maart organiseert WiNA de allereerste editie van het grote Online Schaaktornooi. Iedereen kan meestrijden voor de titel van WiNA's Schaakkampioen 2020!

Het Tornooi

Het tornooi start met de kwalificaties. De deelnemers worden geloot in 4 groepen van maximum 9 spelers. Hierin spelen ze tegen elke speler 1 schaakwedstrijd.

Na de kwalificaties worden de divisies opgesteld. De eerste speler van elke groep beland automatisch in de kwartfinale van divisie A. De tweede en derde van elke groep gaan naar de achtste finales van divisie A. In divisie A strijden de spelers via rechstreekse uitschakeling voor de titel van WiNA's Schaakkampioen 2020.

De volgende twee spelers uit elke groep komen terecht in divisie B. Op dezelfde manier worden divisies C en D ook opgevuld. In divisies B, C en D speelt men in een rechtstreekse uitschakeling voor winst van de divisie.

Van 23 tot 26 maart worden de kwalificaties gespeeld. De (eventuele) achtste finales en kwartfinales in elke divisie worden op vrijdag 27 maart gespeeld, de halve finales op zaterdag 28 maart en de finales op zondag 29 maart.

Spelregels

  • Alle wedstrijden worden op de WiNA Gaming site gespeeld en deze zullen steeds tijdig worden aangemaakt door de tornooileiding. Alle spelers dienen hun wedstrijd op de afgesproken dag te spelen. Indien dit wegens omstandigheden niet zou lukken, dan moet de tornooileiding hiervan zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht.
  • Alle wedstrijden van een bepaalde speeldag moeten ten laatste om 22 uur van die dag afgerond zijn, tenzij de tornooileiding hier geval per geval anders over beslist.
  • In de kwalificaties krijgt men per gewonnen schaakwedstrijd twee punten, bij een gelijkspel één punt en bij verlies nul punten. Bij een gelijke stand tussen twee spelers, wordt er gekeken naar de onderlinge wedstrijd.
  • In de divisies speelt men 1 schaakwestrijd en de winnaar van de wedstrijd gaat door naar de volgende ronde. Bij een gelijkspel wordt een nieuwe match gestart.
  • In de divisies worden de halve finales en finales telkens gespeeld in een best of 3. Een speler moet dus 2 wedstrijden winnen.

Loting

Groep 1
Alexandra De Craecker
Gert-Jan Vleeschouwer
Maxim Slagter
David Vandorpe
Rupert Hoop
Karel Lievens
Seppe Bilcke
Milan Bourez
Kobe Bleuzé
Groep 2
Tom Alard
Stef Bondroit
Kasper De Blieck
Jens Renders
Jonathan Casters
Jitse Willaert
Jeffrey De Rycke
Kean Dierick
Kasper Bleuzé
Groep 3
Thiemen Mussche
Arnout Vandersteen
Arno Stevens
Robbe Vyt
Calvin Chi Chen
Ewout Devlaminck
Sibe Bleuzé
Arthur Pak
Lennard Dekeukeleire
Groep 4
Sebastian Petit
Wannes De Maeyer
Nathan Steyaert
Dean Holm
Arne Bertrand
Weronika Van Zandbergen
Jens Vlerick
Dries Vanvooren
Louison Beghein

Tornooiplanning

Resultaten