Join het Factorio kanaal!

Factorio

Wat is Factorio

Factorio is een spel waarin je fabrieken bouwt en onderhoudt.
Je kan grondstoffen ontginnen, technologieën onderzoeken, infrastructuur bouwen, productie automatiseren en vijanden bevechten. Gebruik jouw verbeelding om jouw droomfabriek te ontwerpen, combineer simpele elementen in ingenieuze structuren, pas management skills toe om alles draaiende te houden, en bescherm het van wezens die het niet zo goed op hebben met jou.
Factorio is in ontwikkeling sinds lente 2012 en zo ver hebben meer dan 1.5 miljoen mensen het spel gekocht. Je kan het kopen op Steam, GOG, of rechtstreeks op de site van de makers.

Serverinformatie

Wij draaien versie 0.18.12 van de experimental branch, wat ons toelaat om de meest recente updates te kunnen hebben. Voor te verbinden met de factorio server moet je simpelweg op Multiplayer en vervolgens op Connect to address klikken. Het ip-adres is gaming.wina-gent.be, poort hoeft niet ingevuld te worden. Het beheer van de server gebeurt door Jan-Pieter Baert en Friedrich Vandenberghe, hun kan je dus ook contacteren bij vragen hieromtrent.

Whitelist

Net zoals bij de Minecraft server werkt deze server met een whitelist, wat dus wil zeggen dat je niet zomaar met de server kan verbinden. Om toegevoegd te worden aan de whitelist stuur je best een berichtje naar de beheerders.